Csorba Norbert

 

Csorba Norbert vagyok, 35 éves, kb. 4 éve kezdtem el a Fegyencedzéssel foglalkozni és ezáltal kerültem kapcsolatba a jógával. Elég sok átfedés van a két mozgásforma között, légzéstechnikák, pózok és koncentrációfejlesztőgyakorlatok. (pl. Híd, Varjópóz, Fejenállás) 
Szorgalmasan kezdtem végezni őket a nulláról, hetekig, hónapokig, (105 kg voltam). 
Aztán ahogy fejlődtem, egyre jobban éreztem a külső-belső jótékony hatásaikat. 
Amellett, hogy fizikailag jobb formába kerültem, sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, tisztábbak lettek a gondolataim, a dolgokra való rálátásaim.
Akkor tudtam meg, hogy ezek igazából jógapózok és ez a jóga, nem pedig a rózsaszín vattacukorfelhőn hajlongó lányok :D szerintem mindenkiben megvan ez a sztereotípia. Onnantól kezdve pedig behúzott az örvény...
Mind a filozófiai háttér része, mind a testi gyakorlás, az életem lényegében azóta átrendeződött.
Ez külföldön történt, azóta hazaköltöztem, Diószegi Ádámnál végeztem el a hatha jóga oktatóitelőtte pedig egy street workout trainer képzést is Szarka Ákosnál, jelenleg pedig szintén továbbképzésre járok, ahol jógaflow-t tanulok fasciális alapokon. 
2017 decemberétől oktatok, főleg Hatha,Power yoga és Freestyle yoga óratípusokat, utóbbiba a Fegyencedzés elemeit is bele szoktam csempészni. :)

Azt vallom, hogy mozgás van, testmozgás, címkék nélkül, a tradíciókat megtartva szeretem a mozgásformákat ötvözni, színesiteni.
Hisz a testmozgás “csak” egy eszköz, nem az a cél, hogy minél látványosabb pózokat csináljunk, hanem, hogy minél tovább megőrizzük külső-belső egészségi állapotunkat. 

“ A kertet nem azért szükséges gondozni, mert gazos, hanem, hogy ne legyen gazos.... “

Ez egy nagyon fontos alapelv, nem mindegy hogyan közelítjük meg a dolgokat, az életet, magunkat, milyen fizikai és szellemi táplálékot viszünk be és gondozzuk magunkat, hogy ne legyünk “gazosak”.

Erősítjük a testet, lazavá és rugalmassá tesszük, így elménk is ezeket a tulajdonságokat veszi fel, és minőségibb életet tudunk élni. 
A határaink feszegetését és lecsendesedést ugyanolyan fontosnak tartom,
 ... mint a hogy a zenét is a hangok közötti szünetek teszik élvezhetővé.

Előtte egy teljesen másfajta életstílust éltem, épp ezért merem tanítani, mert megtapasztaltam, hogy valóban működik és folyamatosan tapasztalom. 
Ha szeretnél kiegensúlyozottabb lenni, tudatosabban élni az életed, vagy csak fizikailag akarsz jobb formába kerülni a jóga nagyszerű eszköz minderre. 

Szerettel várlak óráimra! :)